Cor Segers Groep logo

UW KAAS IS ONZE TAAK!

Cor Segers B.V. is gevestigd in Noord Brabant met meerdere vestigingen gespecialiseerd in veredeling van diverse soorten kaas in de levensmiddelen industrie. Als uitbreiding hierop biedt Cor Segers B.V. op de locaties in Beek en Donk & Deurne ook mogelijkheden tot verpakken. Om de dienstverlening compleet te maken heeft Cor Segers B.V. ook een eigen transporttak om haar klanten volledig te kunnen bedienen. Cor Segers B.V. verleent zijn diensten voor het bedrijfsleven en verricht voornamelijk werkzaamheden voor de Nederlandse zuivelcoöperaties.

 

Historie

Aan het eind van de jaren ’60 was Cor Segers marktkoopman die in kaas handelde. Voor de opslag van zijn kazen gebruikte Segers zijn garage en een oude kippenschuur. In 1975 heeft Cor Segers zich uiteindelijk ingeschreven bij de kamer van koophandel met de bedrijfsnaam Kaashandel Cor Segers B.V. Gaandeweg maakten steeds meer derden gebruik van de mogelijkheden tot opslag van kazen. De ruimte voor opslag werd steeds groter en professioneler. Jaren ’90 is de focus volledig op veredelen en opleg van kaas gericht en is besloten om te stoppen met handel in kaas. Hiermee werd de onafhankelijke marktpositie versterkt. De bedrijfsnaam is in 2001 daarom aangepast in Cor Segers B.V.
Nadat Cor Segers besloot met pensioen te gaan, werd het bedrijf overgenomen door Olaf Klook die het later heeft overgedragen aan zijn zoon Micha en voormalig bedrijfsleider Peter Claassen. Toen Peter in 2012 afscheid nam en ook de familie Klook zich terug trok, besloten de werknemers Jos van den Bogaart en Henri van Erp het bedrijf voort te zetten.

 

Beiden waren onder Cor Segers zelf als vakantiekrachten bij het bedrijf terecht gekomen en hadden in de loop der jaren de onderneming goed leren kennen; Jos van den Bogaart via de financiële afdeling, Henri van Erp via de operationele planning. “Doordat we allebei door het hele bedrijf hebben gewerkt, begrijpen we dat de productie medewerkers en chauffeurs even belangrijk zijn als het management,”  De naam Cor Segers blijft aan het bedrijf verbonden. Niet alleen voor de herkenbaarheid, maar ook als eerbetoon. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Leeuwerikweg in De Mortel. De kippenschuur is al lang verleden tijd. In plaats daarvan zijn er, naast het hoofdkantoor, nog 4 locaties met een totale opslagruimte van meer dan 30.000 vierkante meter, welke plaats bieden aan meer dan 12.000 ton (12 miljoen kilo) kaas. Op alle locaties worden moderne technieken ingezet om zowel efficiënt als energiezuinig en milieu- en klimaatvriendelijk te werken.

 

Cor Segers B.V. is inmiddels uitgegroeid tot een gespecialiseerde allround dienstverlener met meer dan honderd medewerkers. Over het algemeen blijven werknemers lange tijd bij het bedrijf in dienst, waardoor er veel ervaring en expertise in huis is. Aan arbeidsomstandigheden en preventie wordt traditioneel veel aandacht besteed. Zo krijgt het personeel continu training om de arbeidsomstandigheden zoveel mogelijk te verlichten. De werkzaamheden zijn inmiddels flink uitgebreid en geautomatiseerd. Zo worden bijna alle kazen behandeld middels vol automatische behandelingslijnen. En zijn er diverse mogelijkheden om kazen te kleuren met plastic. Cor Segers B.V. is inmiddels een grote speler op de markt welke door flexibiliteit ook in staat is zich op de kleinere klanten te richten.