Cor Segers Groep logo
icon
VEREDELING
• • •

Van oudsher is de hoofdactiviteit het rijpen van kaas. De rijpingstijd varieert van enkele weken tot meerdere jaren, tijdens dit proces vergt dit veel aandacht en handling. De kaas dient tijdens de opslagduur niet alleen geconditioneerd te worden, maar ook veelvuldig gekeerd en meermaals ingesmeerd te worden met een beschermlaag. Het coaten wordt middels uitgewerkte behandelprogramma’s uitgevoerd, waarin verschil wordt gemaakt tussen de soorten kaas en kleur coating. Wit, transparant en geel zijn de kleuren welke geautomatiseerd toegepast worden. (Daarnaast zijn er handmatig nog legio mogelijkheden).

 

Bij Cor Segers BV gebeurt dit met behulp van geautomatiseerde behandelingslijnen. Daarnaast wordt er ook nog met de hand ‘gesmeerd’ dit is afhankelijk van het formaat, de soort en de wensen van de klant. De veredeling gebeurt onder de meest ideale omstandigheden wat betreft het proces, de condities, temperatuur (van 2 tot 25 graden Celsius) en luchtvochtigheid. Exact volgens de wensen van de klant.

 

De opleg ligt verdeeld over 4 locaties, met elke locatie zijn eigen specialiteiten. Cor Segers heeft de capaciteit om zich te richten op zowel bulk als op kleine hoeveelheden. Hiermee onderscheidt Cor Segers B.V. zich en kan hierdoor snel inspelen op de vraag van de klant.